9.1.07

Folosite în locul hârtiei igienice

Se prezintă doar în localuri de lux şi baruri cu renume, frecventează sala de sport iar saloanele de cosmetică îi sunt a doua casă; dosarele penale n-o deranjează [două la activ], iar pâinea ei de toate zilele, după cum ne-a menţionat ea, Olga - este Orientul, adică Turcia. Prestează servicii... sexuale, acolo, departe de casă, deşi este din Transnistria, de ce, ne-a explicat în interviul ataşat.

-De ce ne acorzi acest interviu fiind în acord că prostituţia este un lucru ilegal ? [îşi păstrează anonimatul numelui şi nu a acceptat nici o poză]

Olga: Ilegal este ţara unde trăiesc şi condiţiile de lucru la care sînt supusă aici, m-am căsătorit din dragoste şi am început să trăiesc în silă cu bărbatul meu, deşi era bogat nu îmi dădea nici un leu iar nopţile le împărţea cu celelalte fete din mahala. Cel mai mult duc dorul fetiţei mele care nu ştie cu ce mă ocup dar de fiecare dată când vin acasă îmi ’’cotrobăieşte’’ prin buzunare şi alege bancnotele cele mai ’’grase’’.

-Eşti o fată foarte frumoasă, accepţi maltratările şi supunerile sexuale de la diferiţi bărbaţi ?

Olga: [zâmbeşte]..La început eram obligată să fac acest lucru, să- mi ascult partenerii, să fac tot ce-mi spuneau ei astfel încît să am un post de lucru, în ceea ce priveşte frumuseţea este arma mea de a atrage şi a cîştiga teren. Eu stau acolo doar de plăcere , toţi oamenii merita să trăiască acolo unde ei sunt apreciaţi si plătiţi, nu?

-Ai menţionat că ai fost la sediul poliţiei Ankarei , să înţeleg că ai fost pedepsită, ce amenzi primiţi ?

Olga: Suntem închise timp de o noapte într-o celulă, vreme în care ne ţin discursuri de moralitate [chiar nu merită,spune ea] , apoi ne eliberează, celelalte fete chiar întreţin şi relaţii sexuale, însă acest lucru nu –l spunem la nimeni .

-Deci, corupţia şi ilegalitatea prostituţiei este legalizată chiar şi în cadrul poliţienesc?

Olga: Noi nu avem drepturi, şi nu suntem supuse nici unei legi, se folosesc de noi ca de o hîrtie igienică, apoi ne aruncă în stradă şi tot aşa.

-Cum îţi imaginezi viitorul, departe de casă şi aproape de această meserie în continuare?

Olga: Poate că da, nu ştiu, voi vedea...

Potrivit estimărilor oficiale, statul se consideră elementul principal de pierdere atît a cetăţenilor prin degradare imorală cît şi prin creşterea numărului de divorţuri datoratã slăbirii relaţiilor familiale,o altă cauză este sporirea numărului de femei si fete care vor eşua în prostituţie şi mai ales prin deteriorarea statului femeii în societate; Femeia va ajunge o fiinţă de rangul al doilea, care poate fi exploatatã în anumite condiţii pânã la inuman. Imaginea familiei este deteriorată de falimentul ne implicării societăţii în cel mai mare coşmar al omenirii. Potrivit unei cercetări a fenomenului prostituţiei din întreaga lume , într-un studiu efectuat la Washington se arată că mai mult de 50% din prostituate aflate în studiu au fost diagnosticate HIV pozitive în primele 6 luni de la ''înrolare'' si 73% în primele 12 luni. Acest studiu demonstrează o datã în plus, rolul nefast al caselor de prostituţie si faptul cã ele reprezintă adevărate focare de infecţie pentru bolile cu transmitere sexualã. Nu putem menţiona cifre concrete pentru RM, însă femeile sau chiar adolescentele care aleg această ‘’profesie’’ sunt de ordinul sutelor, sau chiar miilor.

Fie că este vorba de simpla plăcere sexuală sau anumite împrejurări forţate, fie de sărăcie sau de crizele familiale, acest lucru ne afectează. Vom permite să convieţuim în această plasă, sau alegem să ne împotrivim.


Nela Sula
nela_sula@yahoo.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire