12.1.07

2:22-O vacanţă de neuitat !!!

După finisarea cu succes a sesiunii de iarnă, o grupă de tineri de la Mişcare de Tineret 2:22 au petrecut o vacanţă de neuitat, la sanatoriul din Camenca. Ceea ce a făcut ca vacanţa să fie deosebită, a fost timpul petrecut în zidirea relaţiilor de prietenie cu fiecare tânăr prezent acolo, şi în studierea principiilor pentru viaţa lor personală cât şi pentru binele ţării.  La această staţiune balneară a avut loc seminarul anul organizat de Vasile Filat, scopul lui a fost, ca fiecare participant să înveţe profund Cuvântul Lui Dumnezeu,  să-şi poată determina o viziune şi un plan pentru viaţă personală şi pentru binele societăţii, deasemenea cum poate ajunge la realizarea acestei viziuni.

Temele principale de discuţie au fost „Planificarea Timpului” şi  „ Darurile Spirituale”.  Fiecare tânăr doreşte să aibă succes în viaţă, deaceea tema despre planificarea timpului i-a ajutat pe tinerii  să-şi stabilească priorităţile, valorile, şi scopurile vieţii personale şi profesionale, apoi au învăţat pas cu pas cum să ajungă la realizarea lor, şi că o bună planificare a timpului îi va face eficienţi şi plini de succes în tot ce vor face. Subiectul doi, despre „Darurile Spirituale” a ajutat fiecare  tânăr să-şi recunoască capacităţile care le-a pus Dumnezeu în fiecare din ei şi să vadă o valorare în felul cum a fost înzestrat cu diverse abilităţi. Ştiind ce capacităţi are fiecare, tinerii au învăţat cum le pot folosi la maxim, pentru a putea realiza viziunea stabilită. Alt lucru pe care îi va face eficienţi, este conlucrarea în echipă. Deasemenea tinerii „Mişcării de Tineret 2:22” au făcut evaluarea tuturor realizărilor anului 2006 şi au planificat o mulţime de activităţi pentru anul 2007. Cele studiate, i-au ajutat mult într-o planificare eficientă şi realizabilă. 

Alt lucru important pe care i-a frământat pe majoritatea tinerilor a fost relaţiile de prietenie până la căsătorie şi  relaţiile cu părinţii. La acest seminare au fost abordate aceste teme, ceea ce a oferit claritate şi o bună înţelegere a comportamentului tinerilor până la căsătorie şi anume o purtare corectă faţă de sexul opus. Toţi au ajuns la concluzia că păstrarea inimii şi trupului curate până la căsătorie nu va aduce decât bucurie, înţelegere şi împlinire în familia care urmează să o întemeieze fiecare tânăr. Subiectul în ce priveşte relaţia cu părinţii i-a învăţat cum să aibă o atitudine corectă faţă de părinţi şi cum să zidească relaţii durabile şi frumoase cu ei. Atitudinea corectă faţă de părinţi şi tineri, va face ca ţara noastră să aibă familii trainice bazate pe valori care aduc pace, sănătate şi prosperare în ţară.

După finisarea acestui seminar tinerii au plecat acasă plini de dorinţă şi entuziasm pentru a aplica principiile învăţate timp de 10 zile.  Fiecare tânăr a rămas profund motivat de a-şi  folosi abilităţile la maxim pentru  transformarea ţării noastre într-un viitor mai bun, ceea ce toţi au înţeles că acest lucru este posibil, trebuie doar să avem dorinţă şi să depunem efort.

Felul cum aceşti tineri au petrecut timpul de vacanţă este uimitor dar totodată demonstrează caracterul lor integru, pentru că au ales să petreacă vacanţa căutând soluţii pentru a contribui la binele ţării şi nu şi-au au lăsat ca timpul să treacă în zadar.

 

Deliu Ludmila,

USM, studentă anul I,

Facultatea Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării.

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire