12.1.07

Avortul în Republica Moldova

Avortul nu este doar o simplă procedură medicală. Pentru multe femei el este un eveniment care le schimbă radical viaţa prin serioasele sale consecinţe fizice, emoţionale şi spirituale. Majoritatea femeilor care suferă acum consecinţele unor avorturi spun că îşi doresc să fi cunoscut tot adevărul despre avort înainte de a face acest pas greşit.

            Biroul Naţional de Statistică ne oferă informaţii distrugătoare cu privire la acest subiect. Una dintre statisticile recente arată că 78% dintre femei în R. Moldova au făcut două sau mai multe avorturi. Până nu demult, aproximativ 50% din numărul total de sarcini erau întrerupte prin avort. Pe parcursul anilor 1992- 2002 au fost ucişi mai mult de jumătate de milion de copii, iar rata avorturilor a oscilat în mediu între 55- 60%. Vă daţi seama, mai mult de jumătate de milion de copii au fost lipsiţi de dreptul de a se naşte în modul cel mai barbar. Şi totuşi, fiecare dintre aceşti micuţi au avut dreptul să se nască, să trăiască şi să se bucure de viaţă.

            Anul 1996 înscrie cea mai înaltă rată a avorturilor care a fost vreodată în ţara noastră. Astfel, din 52.000 de nou - născuţi 46.000 au fost omorâţi prin avort, ceea ce constituie aproximativ 90%. Aproape toţi copiii care trebuiau să se nască în anul acela au fost pur şi simplu ucişi şi n-au mai văzut lumina zilei.
            Ultimele statistici ne relatează despre anii 2003- 2004 că au înscris o rată de 48,6%, sau, cu alte cuvinte, fiecare al doilea copil a fost avortat. Gândiţi-vă numai la faptul că în 10 ani natalitatea în Moldova a scăzut cu jumătate de milion... jumătate de milion de crime săvârşite în mod legal şi acoperite de lege! Da! Crime! Avortul nu este altceva decât o crimă, uciderea unui suflet nevinovat care nu se poate apăra singur şi care, din păcate, nu este apărat nici de legile statului.

            Veţi spune poate că acest copil nu este încă format. Să ştiţi că nu este adevărat, deoarece din momentul fecundării se formează zigotul, adică embrionul viu. Deja la 2 săptămâni inima copilaşului începe să bată, deci el este un suflet viu. Şi, fie că ucizi un om de 30 ani, sau un copil ne născut, tot aceeaşi crimă este. Dar, mai întâi de toate, este încălcată porunca divină, pe care a dat-o Dumnezeu tuturor creştinilor: „Să nu ucizi”!

            Avortul poartă în sine consecinţe grave nu numai asupra stării fizice, psihice şi emoţionale a mamei, ci acest fapt afectează în mod direct şi grav familia, societatea şi personalul medical.

  Cum anume distruge avortul? Răspuns la această întrebare veţi afla în articolul următor. 

 

Aurelia Guzun aura_guzun@yahoo.com            

 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire