18.1.07

Barbaţii şi Femeile avem aceiaşi valoare

Ma aflu acum în Nepal unde predau un curs de Consiliere Spirituală la Institutul de Studii Biblice Inductive din această ţară. În avionul care am zburat spre Nepal, am stat alături de un bărbat şi am avut o discuţie interesantă despre ţările noastre, despre cultură şi despre credinţa în Dumnezeu care o avem fiecare din noi. Numele lui esteNewa şi mi-a spus ca are doi copii, un băiat şi o fată. I-am povestit şi eu despre fiica şi cei doi fii care îi avem impreuna cu soţia şi care sunt o mare binecuvântare pentru noi. Newa a spus: "Bine este că ai doi băieţi, dacă aveai două fete era rău. Băieţi să ai este bine, dar nu este bine să ai fete." La acest subiect apoi am discutat mult şi la această sesiune tot am abordat mult acest subiect. Această disconsiderare a femeii, care s-a implantat şi în multe religii ale lumii, iar unele chiar o propovăduiesc, nu vine de la Dumnezeu şi nu are nimic a face cu Biblia, care este Cuvântul lui Dumnezeu. Este adevărat, că bărbaţii şi femeile diferă în multe lucruri şi în rolul care le revine la fiecare, dar în ce priveşte valoarea, au aceiaşi valoare în ochii lui Dumnezeu. Această disconsiderare reciprocă ce există atât la bărbaţi cât şi, poate nu în aceiaşi măsură, dar şi la femei vine din puţina cunoaştere a Cuvântului lui Dumnezeu.
Prima carte din Biblie, Genesa, care este pe drept numită cartea începuturilor ne relatează că acelaşi Dumnezeu a creat bărbatul cât şi femeia. Ambii au fost creaţi după chipul şi asemănarea lui Dumnezeu şi ambii au primit aceleaşi porunci de la Dumnezeu, ca să crească, să se înmulţească şi să umple pământul. Dumnezeu a comunicat în aceiaşi măsură atât cu bărbatul cât şi cu femeia şi ambii au primit acelaşi responsabilităţi de la Dumnezeu, pe care le-au şi încălcat în aceiaşi măsură.
Faptul că Dumnezeu a rânduit ca "bărbatul să fie capul nevestei" în nici un chip nu vrea să însemne o desconsiderare, dimpotrivă, la I Epistolă a luil Petru, Cuvântul lui Dumnezeu ne învaţă pe noi, bărbaţii, "să ne purtăm cu înţelepciune" cu femeile, dându-le cinste ca unor vase mai slabe, dar care vor moşteni împreună cu noi harul vieţii veşnice. Şi dacă bărbaţii nu se raportează corect la femei, dacă le disconsideră şi nu le apreciază la valoarea care a pus-o Dumnezeu în ele, nu pot aceşti bărbaţi să zidească o bună relaţie cu Dumnezeu şi, aşa cum spune Apostolul Petru "rugăciunile lor sunt împiedicate".
Să luăm învăţăturile necesare pentru ca să avem o frumoasă şi corectă atitudine în relaţiile noastre unii cu alţii.

Pastor Vasile Filat
vasile_filat@yahoo.com Posted by Picasa

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire