6.4.07

Homosexualitatea - mare pericol pentru societate

Cu fiecare zi ce trece mă conving că cei mai mulţi oameni nu sunt conştienţi de pericolul ce îl prezintă pentru societate sodomia şi cei care practică şi promovează aceste urâciuni, cum sunt ele numite de Dumnezeu. Indiferenţa şi ignoranţa oamenilor cu privire la acest mare rău, se datorează în cea mai mare măsură felului cum homosexualii au insistat vehement în ultimele decenii asupra minciunii că pornirile lor păcătoase sunt ceva firesc, că ei nu pot fi altfel, că aceasta nu este nici boală şi nici păcat.

Pericolul adus societăţii de aceşti oameni este estimat de Dumnezeu atât de mare încât El spune în cartea Levitic 20:13 „Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos; să fie pedepsiţi cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor.” Iar când argumentează necesitatea pedepsei cu moartea, Dumnezeu spune: „Să scoţi astfel răul din mijlocul tău. În felul acesta, ceilalţi vor auzi şi se vor teme, şi nu se va mai face o faptă aşa de nelegiuită în mijlocul tău.” (Deuteronom 19:19-20)

Iată câteva din multele pericole care le aduc societăţii păcatul homosexualităţii şi oamenii care practică această urâciune:

1. Homosexualii sunt total intoleranţi faţă de orice opinii diferite şi persoanele care şi le expun. După ce am publicat doar două articole la acest subiect pe site-ul www.curaj.net , am primit multe comentarii, pline de răutate şi insulte. Iată ce scrie un homosexual: „Ştiu ca sunteţi axaţi in jurul uneia şi aceleiaşi idei şi toata teoria dvs măreaţă se învârte in jurul ei, insa acest site nu e nicidecum altarul bisericii dvs! Acolo puteţi propovădui ce doriţi. Aici insa e un forum unde puteţi lansa teme de discuţii insa nu in regim ciclic. Nu suntem zombi şi nu avem nevoie de comenzi repetate periodic” Din mulţimea de articole de pe acest site, doar câteva sunt la subiectul homosexualilor, cu părere de rău, şi uitaţi-vă cu câtă răutate atacă ei, ştiind că unul din principiile de bază ale site-ului acesta este libertatea exprimării. Apoi, dacă este vorba că aici se lansează teme de discuţii, verificaţi să vedeţi care articole au stârnit cele mai mari discuţii şi au generat cel mai mare număr de comentarii. Cât priveşte repetarea aceloraşi afirmaţii, iar vedeţi numai persoana care semnează cu numele Antonio, cât de mult se repetă. Sloganul homosexualilor din ultima vreme este „Toţi diferiţi – toţi egali” şi aceasta este doar pentru speculă. Dacă chiar ar promova egalitate, nu ar folosi astfel de expresii pline de răutate şi intoleranţă. În timp ce strigă în gura mare că vor toleranţă, homosexualii sunt cei mai intoleranţi. Nu credeţi! Citiţi comentariile la articolele menţionate mai sus şi vedeţi faţa adevărată a celor ce strigă în gura mare că vor toleranţă şi egalitate. Noi, creştinii i-am tratat şi îi tratăm în tot ce am făcut şi facem până acuma, cu respect, pentru că suntem conştienţi că homosexualii şi lesbienele au fost creaţi după chipul lui Dumnezeu, ca să reflecte caracterul lui Dumnezeu, dar s-au abătut de la aceasta. Faptul că îi confruntăm cu adevărul lui Dumnezeu pentru binele lor şi al societăţii este mai mult decât toleranţă, este dragoste pentru sufletele preţioase ale acestor oameni şi a celor care sunt potenţiale victime în viitor.

2. Homosexualii tăgăduiesc adevărul şi operează numai cu minciuni. Aceasta a fost strategia lor din totdeauna cum ne spune şi Biblia. Iată ce scrie în comentariile sale un homosexual deosebit de înfuriat pe adevărul care l-am scris în articolele mele: „...dumneata eşti total incult! Dumneata nu ştii ca până in secolul al 11-lea nu s-a făcut nici o legătura intre numele cetăţii Sodoma si ceea ce înţelegi dumneata azi prin sodomie? Aceasta legătura s-a făcut numai la mai mult de o mie de ani de la Cristos, nu de către nişte preoţi cum s-ar crede, ci de către nişte rabini!!! Daca ai avea măcar un dram de cultura biblica ai şti ca, deşi legenda Sodomei era cunoscuta de mult, in antichitate avea cu totul alt sens decât azi: păcatul celor din Sodoma era tratarea proasta a oaspeţilor! E prea mult sa-ţi predic despre cauza acestui lucru, pentru că dumneata nu ştii nici măcar lucrurile cele mai elementare despre biblie.” Profesorii mei de la cele două instituţii teologice absolvite şi a treia pe care o fac în prezent, au o altă părere despre mine şi cunoştinţele mele biblice. Înainte ca să merg la prima facultatea de teologie, când mi-am susţinut teza de licenţă la absolvirea facultăţii de istorie a Universităţii de Stat din Moldova, profesorul Dul Vladimir Potlog, pe care îl consider cel mai iniţiat profesor din ţara noastră în ce priveşte cunoaşterea istoriei lumii antice, a spus la încheiere, în faţa tuturor profesorilor: „Studentul Filat cunoaşte Biblia mai bine de cât mulţi preoţi”. Apropo, pe atunci încă nu eram slujitor al bisericii. Subiectul tezei mele de licenţă a fost „Evenimentul învierii Domnului Isus în literatura istorică mondială”. Pe de altă parte, cum poate cineva să tăgăduiască toate studiile şi tradiţia teologică de secole, să tăgăduiască evidenţele biblice şi istorice şi să facă astfel de afirmaţii ca cea de mai sus cu privire la Sodoma. Intenţionez să revin cu un alt articol pentru a prezenta fapte, şi nu vorbe goale, ca unii, în ce priveşte termenul de sodomit şi relaţia dintre Sodoma şi homosexualitate. După citirea comentariilor pline de minciuni totdeauna îmi amintesc cuvintele Domnului Isus, spuse Iudeilor care tăgăduiau adevărul. Iată ce le-a spus Domnul El în Evanghelia după Ioan 8:43-46: „Pentru ce nu înţelegeţi vorbirea Mea? Pentru că nu puteţi asculta Cuvântul Meu. Voi aveţi de tată pe diavolul; şi vreţi să împliniţi poftele tatălui vostru. El dela început a fost ucigaş; şi nu stă în adevăr, pentrucă în el nu este adevăr. Oridecîteori spune o minciună, vorbeşte din ale lui, căci este mincinos şi tatăl minciunii. Iar pe Mine, pentru că spun adevărul, nu Mă credeţi. Cine din voi Mă poate dovedi că am păcat? Dacă spun adevărul, pentru ce nu Mă credeţi?”

3. Homosexualitatea este factorul de bază ce contribuie la răspândirea HIV/SIDA. La sfârşitul anului 1995 în Moldova erau înregistraţi 15 oameni infectaţi de HIV/SIDA. (http://www.thebody.com/encyclo/russia.html) După estimările din anul 2001 World Factbook relatează că oamenii infectaţi de HIV/SIDA alcătuiau 0,2%, sau 5,500 infectaţi şi aproape 300 din ei murise la acel an. (https://www.cia.gov/cia/publications/factbook/geos/md.html) Vă daţi seama ce creştere rapidă a dimensiunilor epidemiei? Apropo, tot în anul 1995 Parlamentul ţării noastre a făcut primele schimbări în lege pentru a le da mai multe libertăţi homosexualilor. Nu sesizaţi legătură între evenimente şi cifre? În comunitatea LGTB 21,8% sunt infectaţi de HIV/SIDA şi durata medie a vieţii homosexualilor este de 45 ani. (http://www.straight-talk.net/gay/facts.shtml) Şi dacă luăm în consideraţie că un homosexual are în medie 38 de parteneri sexuali într-un an şi că fac tot efortul pentru a seduce pe alţii, cât de repede răspândesc ei această boală. Sub pretext că vor să informeze pe oameni „corect” despre relaţiile homosexuale, toleranţă, etc., homosexualii nu fac altceva decât să seducă minţile oamenilor, să facă curioşi pe cei tineri şi naivi să încerce ca apoi să devină victime şi să nu mai găsească calea înapoi.

Luând în consideraţie această realitate, este datoria fiecărui om să-şi protejeze viaţa, familia, copiii şi naţiunea de la acest mare rău şi tragedie. Este datoria celor ce stau la conducerea statului să adopte legi înţelepte şi drepte pentru a proteja naţiunea şi viitorul ei. Este datoria creştinilor să urmeze exemplul Domnului Isus Hristos. Domnul nostru nu a omorât pe nimeni, dar a confruntat pe oameni cu privire la păcatul lor şi mulţi s-au întors de la păcat. Este datoria bisericii să reprezinte pe Dumnezeu şi să proclame adevărul cu privire la familie şi relaţiile sexuale.

Dumnezeu să ne păzească de marele păcat al indiferenţei şi să ne ajute în a ne îndeplini datoria de cetăţeni, lideri, creştini şi de preoţi.

Preot Vasile Filat

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire