22.3.07

Ce spune Biblia despre Homosexualitate.


Relaţiile Homosexuale sunt numite de către cei care le promovează „orientări sexuale ne tradiţionale”, tot ei sunt cei care au creat diverse organizaţii şi mişcări motivând că o fac pentru a „informa” populaţia. În rândul societăţii auzim diferite opinii despre relaţiile homosexuale, precum că „aşa s-au născut..., homosexualitatea este o boală dar care nu aduce nici un rău societăţii..., dacă se iubesc nu ai ce le face..., nu se pot schimba...”. Dar este oare aceasta adevărat? Pentru a da răspuns la această întrebare am apelat la ajutorul Bibliei pentru că însăşi Dumnezeu este cel care a creat bărbatul, femeia şi unirea fizică, adica relaţiile sexuale dintre ei, şi tot El vorbeşte şi despre relaţiile homosexuale.
„Dacă un om se culcă cu un om cum se culcă cineva cu o femeie, amândoi au făcut un lucru scârbos, să fie pedepsiţi cu moartea, sângele lor să cadă asupra lor.(Levitic 20:13)
Conform acestui verset homosexualitate este când o persoană fie bărbat sau femeie practică relaţii sexuale cu altă persoană de acelaşi sex, acest act este numit „lucru scârbos” care merită pedepsit cu moartea. Acesta nu înseamnă că ori de câte ori vorbim cu o persoană care practică relaţiile homosexuale trebuie omorâtă. Dumnezeu arată gravitatea acestui păcat, care trebuie omorât, sau cu alte cuvinte să fie oprit nu tolerat pentru că homosexualitatea are un impact negativ asupra familiei care se răsfrânge apoi asupra întregii societăţi.
Relaţiile homosexuale nu sunt înnăscute, şi nu sunt o boală mintală sau fizică, totuşi cum a apărut această deprindere? În Epistola Sfântului Apostol Pavel către Romani 1:24-27 spune aşa:
„De aceia, Dumnezeu i-a lăsat pradă necurăţiei, să urmeze poftele inimilor lor; aşa că îşi necinstesc singuri trupurile; căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu, şi au slujit şi s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin. Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase; căci femeile lor au schimbat întrebuinţarea firească a lor într-una care este împotriva firii; tot astfel şi bărbaţii, au părăsit întrebuinţarea firească a femeii, s-au aprins în poftele lor unii pentru alţii, au săvârşit parte bărbătească cu parte bărbătească lucruri scârboase, şi au primit în ei înşişi plata cuvenită pentru rătăcirea lor.”
Biblia ne învaţă foarte specific că homosexualitatea este rezultatul respingerii şi a nesupunerii faţă de Dumnezeu. Când oamenii îşi continuă viaţa în păcat şi necredinţă, Dumnezeu „îi lasă în voia lor” pentru a săvârşi păcate şi mai mari, cu scopul de a le arăta inutilitatea şi lipsa de speranţă în viaţa departe de Dumnezeu. 1 Corinteni 6:9 proclamă faptul că homosexualii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu. Dumnezeu nu a creat persoane cu dorinţe homosexuale, ci oamenii devin homosexuali din cauza păcatelor dar şi din cauza alegerilor lor. Toţi oamenii au unele porniri păcătoase cum ar fi: curviea, furtul, mânia, minciuna, însă aceasta nu este o scuză în cazul când o persoană alege să-şi urmeze dorinţele sau înclinaţiile. Exact acest lucru este aplicabil şi în relaţiile homosexuale.
Homosexualitatea este păcat, dar Dumnezeu prezintă o speranţă pentru toţi cei implicaţi în ea. Un homosexual poate primi iertarea într-un mod egal ca şi alte persoane care săvârşesc adulter, ucidere, furt etc. Deasemenea Dumnezeu promite tărie pentru biruinţă asupra deprinderilor homosexuale precum şi pentru alte păcate prin credinţă în Isus Hristos. Responsabilitatea noastră ca cetăţeni a ţării este de a nu fi indiferenţi ci de a opri promovarea acestei practici şi să promovăm valorile adevărate; să spunem homosexualilor că ceea ce fac este păcat şi că pot primi iertare şi biruinţă asupra deprinderii homosexuale.


Deliu Ludmila
ludmiladeliu@gmail.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire