5.4.07

Soarta homosexualilor şi lesbienelor care nu au auzit Cuvântul lui Dumnezeu

După ce am publicat articolului „Isus Hristos condamna imoralitatea pentru a salva vieţile oamenilor” la www.curaj.net , un cititor mi-a pus următoarele întrebări: „Dar ce faci cu oamenii care n-au auzit în viaţa lor de creştinism, iudaism etc., şi care-şi trăiesc instinctele, inclusiv homosexuale, fără sentimentul păcatului, al vinei pe care se străduiesc atâta să-l inoculeze cei care trec prin viaţă fără a vărsa prea multe sudori, fiindu-le suficient pentru un trai îmbelşugat doar câteva rugăciuni, cu care le otrăvesc apoi viaţa celor din jur. Apropo, vă rog să faceţi un pronostic: când vor începe preoţii de orice sorginte (atât cei bărboşi şi în rasă, cât şi cei îmbrăcaţi civil) să oficieze căsătoriile între persoanele de acelaşi sex, şi vor sfinţi sediile LGBT? Vă mulţumesc anticipat.”

Întrebarea iniţială se reduce la soarta eternă a homosexualilor şi lesbienelor care nu au auzit mesajul Evangheliei nici odată în viaţa lor.

Dumnezeu a vorbit clar cu privire la acest subiect în Epistola lui Pavel către Romani 2: 9-16 când a spus: „Necaz şi strâmtorare va veni peste orice suflet omenesc care face răul: întîi peste Iudeu, apoi peste Grec. Slavă, cinste şi pace va veni însă peste oricine face binele: întîi peste Iudeu, apoi peste Grec. Căci înaintea lui Dumnezeu nu se are în vedere faţa omului. Toţi cei ce au păcătuit fără lege, vor pieri fără lege; şi toţi ceice au păcătuit avînd lege, vor fi judecaţi după lege. Pentru că nu cei ce aud Legea, sînt neprihăniţi înaintea lui Dumnezeu, ci cei ce împlinesc legea aceasta, vor fi socotiţi neprihăniţi. Când Neamurile, măcar că n'au lege, fac din fire lucrurile Legii, prin aceasta ei, cari n'au o lege, îşi sînt singuri lege; şi ei dovedesc că lucrarea Legii este scrisă în inimile lor; fiindcă despre lucrarea aceasta mărturiseşte cugetul lor şi gîndurile lor, cari sau se învinovăţesc sau se desvinovăţesc între ele. Şi faptul acesta se va vedea în ziua cînd, după Evanghelia mea, Dumnezeu va judeca, prin Isus Hristos, lucrurile ascunse ale oamenilor.”

Presupun că unii cititori nu sunt destul de familiari cu anumite noţiuni din Biblie şi voi explica aceşti termeni esenţiali pentru înţelegerea pasajului citat. Apostolul Pavel a adresat această epistolă Romanilor şi din punctul de vedere a felului cum se raportează la revelaţia lui Dumnezeu, adică la Cuvântul lui Dumnezeu, lumea pentru evrei se împărţea în Evrei (sau Iudei în cazul acestui pasaj) şi Neamuri, adică toate celelalte popoare care nu au primit revelaţie scrisă de la Dumnezeu, printre ei fiind şi grecii, care se considerau cei mai educaţi în lumea antică, şi totuşi, ei nu au primit de la Dumnezeu revelaţie scrisă. Această revelaţie scrisă este numită Lege în acest pasaj, adică Legea dată de Dumnezeu în scris poporului Israel. Legea este ceia ce noi ştim ca şi Biblie.

Dumnezeu afirmă în pasajul citat mai sus următoarele adevăruri de temelie care nu pot fi răstălmăcite:

1. Bărbaţii şi femeile din toate popoarele lumii, care nu au auzit încă adevărul despre Dumnezeu relevat în Sfintele Scripturi, tind din fire să facă cerinţele morale ale Legii lui Dumnezeu. Aceasta se reflectă în religiile, filozofiile şi marile învăţături ale lumii. Plutarh a scris în Moralia. De Alexandri magni fortuna aut virtute (Principii Morale: Despre virtuţile şi destinul lui Alexandru cel Mare): „Să ne amintim de faptele celor care au fost cunoscuţi ca şi filozofi şi să comparăm faptele lor cu cele ale lui Alexandru. Philoxenes, pus comandant a gărzii de litoral, i-a scris lui Alexandru ca a găsit în Ionia un băiat foarte frumos la trup, unul care nu poate fi comparat în frumuseţe cu nimeni şi dacă Alexandru doreşte să aibă băiatul, poate să-l trimită la el. Împăratul i-a răspuns cu amărăciune şi mustrare: „Om oribil, m-ai cunoscut pe mine cumva până în ziua de azi vinovat de astfel de crime? Cum îndrăzneşti să te linguşeşti pe lângă mine oferindu-mi plăceri atât de josnice?” Alexandru Macedon nu ştia Legea lui Dumnezeu, şi cum vedeţi, trăia într-o lume imorală, dar legea pusă de Dumnezeu în inima lui, nu-l lăsau să accepte acest păcat groaznic. Mai mult despre personalitatea lui puteţi citi la http://www.helleniccomserve.com/alexander.html Ce ar face Alexandru cel Mare să vadă acum ultimul film făcut despre el de imoralii de la Hollywood şi care nu are nici o temelie istorică când afirmă că Alexandru ar fi fost homosexual. Acesta este felul urât al homosexualilor să spună neadevăruri care nu au nici o temelie şi să insiste asupra lor.

2. Prin faptul că oamenii care nu au auzit Cuvântul lui Dumnezeu tind să facă lucrurile, sau preceptele din Biblie, ei mărturisesc, adică aceasta este o dovadă pentru ei, că lucrarea, sau preceptele Legii lui Dumnezeu sunt scrise în conştiinţa lor, fiindcă despre aceste precepte vorbeşte permanent conştiinţa care îl judecă pe fiecare om când face ceia ce este păcat. De altfel, de ce ar fi aşa o reacţie din partea homosexualilor împotriva la toţi cei ce încearcă să-i confrunte. Aceşti oameni păcătoşi, încearcă să se consoleze unii pe alţii că nu este păcat ceia ce fac ei, că este firesc, că aşa sunt ei, etc. Dar, nu au linişte, pentru că conştiinţa lor nu le dă voie să aibă linişte şi rugăciunea noastră este ca să nu aibă linişte până nu se vor împăca cu Dumnezeu. Pe lângă faptul că vor să promoveze urâciunea care o practică, homosexualii spumegă răutatea şi acuzaţii la adresa tuturor celor ce îi confruntă, tocmai ca să-şi consoleze conştiinţa proprie, cea care îi confruntă cel mai mult şi care îi va condamna în ziua judecăţii.

3. În ziua măreaţă a judecăţii, Dumnezeu va judeca pe homosexualii care nu au auzit Legea scrisă a lui Dumnezeu, după legea lui Dumnezeu care este pusă în inimile lor, şi care le-a vorbit prin vocea conştiinţei lor. Faptul acesta este ascuns acuma şi cei mai mulţi din ei nu vor să recunoască, dar „Dumnezeu va judeca lucrurile ascunse ale oamenilor”.

Dacă eşti homosexual sau lesbiană, sau practici orice alt fel de imoralitate, te îndemn să nu te mai înşeli singur. Ascultă glasul conştiinţei tale. Dă voie conştiinţei să-ţi vorbească. Poate atât de mult ai înăbuşit conştiinţa ta încât abia-abia mai dă semne de viaţă. Totuşi, cât mai trăieşti încă pe acest pământ, mai ai şanse. Conştiinţa proprie poate să te învinuiască şi să te confrunte, dar nu-ţi poate da eliberare de păcatul în care ai întrat. Conştiinţa a încercat să te protejeze când ţi s-a făcut prima ofertă sau invitaţie la aceste practici ce sunt împotriva firii, dacă nu ai fost violat sau violată. Dar, din moment ce ai început să practici, conştiinţa ta este neputincioasă în a te opri. Ea numai te condamnă. Cel care poate să te elibereze deplin din ghearele acestui păcat groaznic este Domnul Isus Hristos, dacă crezi din toată inima în El, dacă vii să închei legământ cu El şi alegi să trăieşti în ascultare deplină de El. Atunci vei primi Duhul Sfânt, puterea lui Dumnezeu ca să fii biruitor asupra păcatului şi prezenta lui Dumnezeu în tine. Ascultă vocea conştiinţei tale şi vino la Isus.

Dacă eşti creştin şi cunoşti persoane care practică relaţii homosexuale sau orice alt fel de imoralitate, mergi să le spui aceste adevăruri de la Dumnezeu. Daca nu poţi merge la ei, trimite-le acest articol, scrie-le un mesaj, fă ceva pentru mântuirea acestor oameni cât mai poate fi făcut ceva pentru ei.

Dumnezeu să ne facă sensibili la glasul conştiinţei şi la îndemnurile Duhului Sfânt.

Preot Vasile Filat

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire