1.4.07

Domnul Isus condamnă imoralitatea pentru a salva vieţi

Săptămâna aceasta am primit doua mesaje de la un barbare care s-a prezentat ca este homosexual. Mesajele sunt pline cu multe învinuiri si daca doriţi sa vedeţi părpunsurile care am dat, puteţi vizita http://launch.groups.yahoo.com/group/combateimoralitatea Daca doriţi sa urmăriţi astfel de discuţii şi să participaţi vă invit să vă abonaţi la această listă de discuţii. Printre învinuirile multe, autorul acelor mesaje a scris: „Nu vă cer decât să-mi răspundeţi la o singură întrebare: Dacă un om ucide un alt om, nu este criminal? De ce susţineţi că ceea ce predicaţi dumneavoastră si mulahii islamici (acelaşi lucru: Deuteronomul e şi în Coran şi in Biblie la fel si Dvs. spuneţi ca e "Cuvântul lui Dumnezeu" ) este "moral"? Cum crezi dumneata, ca om cu o minte data de Dumnezeu, ca a ucide pe cineva pentru că se culca cu un "om" sau a ucide o fată pentru ca a avut relaţii sexuale când avea menstruaţie (poate a fost violată) este moral?” Potrivit acestui mesaj şi a înţelegerii celor mai mulţi din comunitatea homosexualilor şi lesbienelor, creştinii sunt învinuiţi că pledează pentru a le fi aplicată pedeapsa cu moartea pentru imoralitatea care o practică şi care o răspândesc cu vehemenţă. În acest mesaj îmi propun să prezint care este poziţia Domnului nostru Isus Hristos şi deci, care este şi trebuie să fie poziţia şi atitudinea fiecărui creştin faţă de orice formă de imoralitate şi oamenii care o practică.

Pentru că toate afirmaţiile îmi vor fi întemeiate pe textul din Evanghelia după Ioan 8:1-11, voi aduce în întregime acest pasaj: „Isus S-a dus pe muntele Măslinilor. De dis-de-dimineaţă, a venit din nou în Templu; şi tot norodul a venit la El. El a şezut jos, şi-i învăţa. Atunci cărturarii şi Fariseii I-au adus o femeie prinsă în preacurvie. Au pus-o în mijlocul norodului, şi au zis lui Isus: „Învăţătorule, femeia aceasta a fost prinsă chiar când săvârşea preacurvia. Moise, în Lege, ne-a porunci să ucidem cu pietre pe astfel de femei: Tu dar ce zici?” Spuneau lucrul acesta ca să-L ispitească şi să-L poată învinui. Dar Isus S-a plecat în jos, şi scria cu degetul pe pământ. Fiindcă ei nu încetau să-L întrebe, El S-a ridicat în sus, şi le-a zis: „ Cine dintre voi este fără păcat, să arunce cel dintâi cu piatra în ea.” Apoi S-a plecat iarăşi, şi scria cu degetul pe pământ. Când au auzit ei cuvintele acestea, s-au simţit mustraţi de cugetul lor, şi au ieşit afară, unul câte unul, începând de la cei mai bătrâni, până la cei din urmă. Şi Isus a rămas singur cu femeia, care stătea în mijloc. Atunci S-a ridicat în sus; şi, când na mai văzut pe nimeni decât pe femeie, Isus i-a zis: „Femeie, unde sunt pârâşii tăi? Nimeni nu te-a osândit?” „Nimeni, Doamne”, I-a răspuns ea. Şi Isus i-a zis: „Nici Eu nu te osândesc. Du-te, şi să nu mai păcătuieşti.”

Primul lucru care pare contradictoriu în acest text este că Moise a spus că astfel de femei trebuiau să fie omorâte cu pietre, iar Domnul Isus nu a osândit această femeie, şi nu ştiu de ce, nimeni nu au reuşit să o osândească. De ce oare? Cei mai mulţi oameni cred că atunci când Isus a spus celor din mulţime „cine este fără păcat să arunce primul” s-a referit la starea păcătoasă şi imperfectă a fiecărui om. Nu doar... Domnul Isus s-a referit la cazul acesta specific şi toţi cei care au adus-o pe femeie la Isus purtau vina în acest caz specific. De ce? A observat în text cum de două ori se specifică că Domnul Isus scria pe pământ în timp ce oamenii stăruiau să capete o sentinţă pentru această femeie de la El. Ce scria Domnul Isus pe pământ? Poate ceia ce este scris la Deuteronom 22:22 „Dacă se va găsi un bărbat culcat cu o femeie măritată, să moară amândoi: şi bărbatul care s-a culcat cu femeia, şi femeia. Să cureţi astfel răul din mijlocul lui Israel” Cuvântul lui Dumnezeu spune foarte specific că trebuie să moară şi bărbatul şi femeia care au comis preacurvia pentru ca să fie curăţit un astfel de rău din mijlocul lui Israel. Totuşi, cu toate că cei care au adus pe femeie la Isus au spus: „femeia aceasta a fost prinsă chiar când săvârşea preacurvia”, au adus la Isus doar pe femeia aceasta, care după cât se pare era o victimă. Pe bărbatul care săvârşea preacurvia cu această femeie nu l-au adus... Nu ştim care au fost motivele: poate era unul cu influenţă, cu bani, etc. dar a fost un motiv din care ei, liderii religioşi ai acelei vremi, s-au purtat cu părtinire şi au trecut cu vederea acest păcat. În aşa caz, oare nu erau ei în aceiaşi măsură de imorali din moment ce protejau pe un imoral. Doar ca să arate bine in ochii mulţimii erau gata să sacrifice victima neputincioasă de două ori. Ei pretindeau că ascultă de Dumnezeu şi că vor să cureţe răul din societate, dar prin părtinirea lor arătau că acceptau imoralitatea şi sub umbra religiei lor se dezvolta şi mai mult imoralitatea. Isus Hristos nu acceptă imoralitatea în nici o formă.

Domnul Isus nu a spus nimic împotriva poruncii date de Dumnezeu prin Moise în Vechiul Testament, specific în cartea Deuteronom, ci a spus că nimeni nu a fost în stare să o condamne pe această femeie, pentru că cei ce o învinuiau se pretindeau a fi credincioşi, dar de fapt erau oameni imorali, părtinitori şi lipsiţi de milă. Prin acţiunile şi cuvintele Sale, Domnul Isus a condamnat imoralitatea în viaţa pârâşilor femeii şi în viaţa acestei femei când i-a zis: „Du-te şi să nu mai păcătuieşti.” Dacă curvia acestei femei a fost de condamnat, cu cât mai multe este de condamnat păcatul sodomiei?

Dar, va reproşa cineva şi va spune că Domnul Isus nu a osândit această femeie, de ce să osândim noi pe imorali. A osândi, înseamnă a da o sentinţă care trebuie adusă la îndeplinire. În cazul acestei femei, pârâşii ei aşteptau să dea sentinţa ca să fie omorâtă cu pietre. Faptul că Domnul Isus nu a osândit această femeie, nu înseamnă că păcatul ei nu era de osândit potrivit cu legea lui Dumnezeu, ci înseamnă că Mântuitorul i-a dat acestei femei o şansă să se împace cu Dumnezeu, să se pocăiască şi să trăiască mai departe într-un chip vrednic de Dumnezeu, fără să mai păcătuiască şi să fie imorală. Prin această decizie, Domnul Isus a demonstrat încă odată caracterul Tatălui Său care, aşa cum este scris la II Petru 3:9 „Nu întârzie în împlinirea făgăduinţei Lui, cum cred unii; ci are o îndelungă răbdare pentru voi, şi doreşte ca nici unul să nu piară, ci toţi să vină la pocăinţă” Isus a dat acestei femei o şansă de salvare a vieţii. Dacă eşti un imoral, nu lua faptul că mai eşti în viaţă ca şi cum Dumnezeu nu vede şi nu condamnă păcatul din viaţa ta, ci realizează că astfel El îţi mai dă o şansă. Sau, cum scrie Cuvântul lui Dumnezeu nu cumva „dispreţuieşti tu bogăţiile bunătăţii, îngăduinţei şi îndelungii Lui răbdări? Nu vezi tu că bunătatea lui Dumnezeu te îndeamnă la pocăinţă? Dar, cu împietrirea inimii tale care nu vrea să se pocăiască, îţi aduni o comoară de mânie pentru ziua mâniei şi a arătării dreptei judecăţi a lui Dumnezeu, care va răsplăti fiecăruia după faptele lui.” (Romani 2:4-6)

Femeia care a fost prinsă în preacurvie nu s-a dezvinovăţit înaintea lui Dumnezeu ci aştepta pedeapsa pentru păcatul ei. Tăcerea şi apoi răspunsul arată bine că această femeie a recunoscut păcatul din viaţa ei. Aceasta aşteaptă Dumnezeu de la cei care trăiesc în imoralitate şi păcat. Cu aceasta începe adevărata pocăinţă. Numai, că cum şi în cazul descris în Biblie, cei mai mulţi imorali, preferă să umble cu vicleşug şi pe căi strâmbe ca să ispitească şi apoi să poată învinui pe cei care îi confruntă cu adevărul Cuvântului lui Dumnezeu. Mai citiţi odată pasajul biblic ca să vedeţi cu ce intenţii au venit la Domnul Isus cei ce au prins pe femeie în preacurvie. Dacă veţi citi scrisorile acelui bărbat homosexual la care am făcut referinţă, nu va fi greu să întrevedeţi motivaţia autorului – în nici un caz de a cunoaşte şi trăi adevărul lui Dumnezeu.

În baza referinţelor biblice de mai sus, vreau să las aceste îndemnuri oricui trăieşte în imoralitate de orice fel, inclusiv sodomia. Veniţi la Domnul Isus Hristos care vă poate da o vindecare şi eliberare deplină de păcatul în care trăiţi în prezent. Apropiaţi-vă de Dumnezeu şi El se va apropia de Dvs. Citiţi Biblia, credeţi în Domnul Isus şi dedicaţi-vă Lui viaţa. Apoi, căutaţi o biserică unde este propovăduit Cuvântul lui Dumnezeu şi unde oamenii trăiesc potrivit cu ceia ce le este propovăduit. Implicaţi-vă în viaţa acestei biserici şi faceţi-vă prieteni care au ales să trăiască sfânt înaintea lui Dumnezeu.

Dacă sunteţi Creştin, alegeţi să urmaţi exemplul Domnului Isus. Confruntaţi pe oamenii imorali prin adevărul Cuvântului lui Dumnezeu, în dragostea Domnului Isus şi fără să fiţi părtinitor. Răspunde-ţi într-un chip vrednic de Dumnezeu celor care prin viclenie şi răutate caută să strice Cuvântul lui Dumnezeu pentru a lua apărarea celor imorali şi a promova imoralitatea. Când vorbiţi cu oamenii imorali, nu uitaţi să le spuneţi de şansa care o au la Domnul Isus dacă se întorc prin pocăinţă. Nu treceţi de partea celor mulţi atunci când ei strică Cuvântul lui Dumnezeu. Rămâneţi credincios lui Dumnezeu şi Cuvântului Său în orice vreme. Nu vă lăsaţi copleşit de ura care există în societate. Oamenii imorali arată multă ură faţă de alţii care trăiesc într-o altă formă de imoralitate. Nu vă lăsaţi molipsiţi de această ură dar nici de indiferenţi prin care să nu le spuneţi celor imorali adevărul Cuvântului lui Dumnezeu şi iertarea care o au la Domnul Isus şi care dacă nu o vor accepta, îi aşteaptă pierzarea veşnică.

Dumnezeu să lucreze pocăinţă deplină în viaţa tuturor imoralilor şi dragoste jertfitoare în inimile creştinilor.

Preot Vasile Filat
vasile.filat@gmail.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire