15.4.07

Relaţiile homosexuale sunt periculoase pentru sănătate!


Relaţiile homosexuale au fost din totdeauna un subiect care stârnaşte tratări controverse, păreri atât contra cât şi pro, abordări ştiinţifice şi teologice invocate cu scopul de a sensibiliza opinia publică intr-o eventuală direcţie cât decât în folosul societăţii. Noi, oamenii de rând suntem consumatorii informaţiilor expuse, fiecare din noi având dreptul la propria opinie faţă de subiect, de multe ori plasându-ne chiar pe partea neutră, crezând că aceste lucruri nu ne privesc, mai mult să ne afecteze.
Descrierile din mass-media în legătură cu relaţiile homosexuale asigură şi promovează ideai că acestea sunt la fel de sigure, stabile, sănătoase şi chiar pline de iubire ca şi căsătoriile normale. Mai mult şi unele asociaţii medicale promovează aceişi ideie. Oricum, specialiştii susţin că sunt cel puţin patru domenii principale de diferenţe între relaţiile homo şi heterosexuale, şi anume:


Nivelurile promiscuitate
Sănătatea fizică
Sănătatea psihică
Speranta de viată scazuta


După cum vedeţi diferenţele sunt mari, însă în materialul dat ne vom axa mai mult în a vedea care este efectul releţiile homosexular asupra sănătăţii persoane practicante, şi ce impact poate avea acestea asupra societăţii noastre.
Comportamentele sexuale nesănătoase apar şi la homosexuali, şi la heterosexuali. Datele medicale şi sociale indică totuşi că comportamentul homosexual este în mod constant nesănătos, ceea ce duce la o creştere considerabilă a bolilor infecţioase cu transmitere sexuală.
Un studiu realizat în Baltimore şi publicat în Archives of Internal Medicine constată că bărbatii homosexuali contractează sifilis de 3-4 ori mai mult decât heterosexualii. „Promiscuitatea este factorul cel mai vinovat pentru aceste valori extreme, multe din aceste boli cu transmitere sexuală duc şi la o sperantă de viată considerabil redusă pentru bărbatii care întreţin relatii sexuale cu alţi bărbaţi” susţine Catherine Hutchinson, specialist în cadrul centrului.
Cu părere de rău acestă boală nu este singură, lista este alarmantă: Cancer anal, Chlamydia trachomatis, Cryptosporidium, Giardia lamblia, Virusul herpes simplex, Virusul, imuno- deficientei umane (HIV), Virusul papilom uman, Isospora belli, Microsporidie, Gonoree, Hepatita virală tip B si C. Transmiterea sexuală a unora dintre aceste boli este atât de rară la populaţia exclusiv heterosexuală încât este practic necunoscută. Aceste boli sunt consecinţele practicii sexului anal, acesta fiind considerat miezul relaţiilor sexuale pentru majoritatea homosexualilor.
Conform unui comunicat de presă al Asociatiei Medicale a Homosexualilor si Lesbienelor, (17 iulie 2002) s-a menţionat: „Lesbienele prezintă şi ele un risc considerabil pentru bolile sexual transmisibile cât şi ale altor probleme comparativ cu heterosexualele”. Lista include cancer mamar, depresie/anxietate, cancer ginecologic, fitness, abuz de substante, tutun, alcool, violentă casnică, osteoporoză şi afecţiuni cardiace. Ravagiile făcute de SIDA au atras atenţia specialiştilor mai mult asupra relaţiilor homosexuale, ceea ce a lăsat parţial nedocumentat consecinţele asupra sănătăţii ale lesbianismului, acesta insă nu inseamnă că comportamentul homosexual femenin nu este patologic, patologia fiind datorată activităţii heterosexuale a lesbienelor.
Pe lînga sănătatea fizică şubredă şi expusă in permanenţă infectării unor boli extrem de periculoase mai este partea psihică. Numeroase studii şi cercetări constată in rândul homosexualilor o rată înaltă în ce priveşte afecţiunile psihiatrice cum sunt depresia, consumul de droguri, tentativele de sinucidere, etc. Depresia şi consumul de droguri duc la un comportament sexual nesăbuit chiar şi la cei ce sunt conştienţi de riscurile mortale, printre care este şi contractarea virusului HIV/SIDA. Conform unui studiu epidemiologic din Vancouver, Canada, pe datele publicate între anii 1987 si 1992 in ce priveşte decesele în urma SIDA, a arătat că bărbatii homosexuali sau bisexuali au pierdut până la 20 de ani din speranţa de viaţă. Studiul concluziona că dacă 3% din populaţia studiată erau homosexuali sau bisexuali, probabilitatea ca un bărbat homosexual sau bisexual în vârstă de 20 de ani să trăiască până la 65 de ani este de doar 32%, comparativ cu 78% pentru bărbaţi îngeneral. SIDA însă nu este unica problemă, sunt şi alte cauze majore ale decesului printre homosexuali şi bisexuali, ratele ridicate de suicid, şi boli fatale ca sifilisul, cancerul anal, hepatita B şi C, la ei fiind contractate foarte disproporţionat.
Acestea sunt doar cîteva relatări cu privire la bolile şi problemele cu care se luptă homosexualii. Statisticile de mai sus ne atenţionează, majoritatea gay-lor şi lesbienelor au relaţii heterosexuale, ceea ce duce la răspândirea acestor boli şi la oamenii cu o orientare sexuală normală. Dacă astfel de oameni ne aduc prejudicii în societate atunci cum putem să- i primim cu braţele deschise, cum putem să le tolerăm modul de viaţă, aceasta înseamnă că ne-am condamna pe noi înşine şi copii noştri. Ei cu siguranţă asta nu înţeleg, fiindcă nici nu-i interesează, acum lista lor cu prorităţi este ocupată de lupte pentru dobândirea drepturilor, a unor legii nondiscriminare, şi chiar având aceste drepturi de ce va beneficia societatea? Familii sănătoase?... Prin contrast, fidelitatea sexuală pe termen lung este rară la cuplurile homosexuale, în special la bărbati, divorţul fiind un lucru obişnuit.
Problemele legate de familie, rata înaltă a divoţurilor pare a nu fi o problemă pentru ei, dar cu toţii ştim că anume familiile sunt acei pilonii pe care se ţine şi creşte societatea.

Alina Druţă
Studentă jurnalism
ULIM

4 comentarii:

Blogger Amatorism de 2 lei a spus...

Relaţiile homosexuale sunt periculoase pentru sănătate! - Da Alina duc la debilism .... in special la cei "normali" si "zelosi" pocaiti fanatici :P
Cum naiba poti tu ca ziarist sa pui un diagnostic medical asa de complex ????
Ai viziuni de astea ezoterice ?
Nici macar nu ai calitate de psiholog pentru a presupune asa ceva.
Hai sa traim, ... si sa nu ne debibilizam cu idiotenii zise din gura unui incompetent in primul rand.

11:41 p.m.  
Blogger Luella a spus...

Ugh... Sunt lesbiană şi sunt sănătoasă. Dar voi sunteţi sănătos? Nu sunt sigur... Nu sunt relaţiile homosexuale care sunt "periculoase". Sunt oamenii ca voi care sunt periculoşi! Deci vreau să mă omor, e din cauza voastră. Cunosc nişte homosexuali care nu au părinţii acum pentru că părinţii lor nu-i vreau. De ce? Părinţii lor cred ca voi să cunosc ce înseamnă cuvântul "homosexual". For NO OTHER REASON than that their sons told them they loved men, these parents abandoned them. LOVEly, nu-i aşa?

5:19 p.m.  
Anonymous Anonim a spus...

luella..nici in romana nici in engleza nu prea te descurci. banuiesc ca informatiile din articol au fost verificate intr-o oarecare masura. si daca insisti sa crezi ca relatiile homosexuale nu sunt periculoase pt sanatatea fizica, pentru cea mintala cu siguranta sunt.

7:29 p.m.  
Anonymous Anonim a spus...

tanti, sunt pocait, dar cred ca aberezi. informatiile astea..scuza-ma, dar esti pe dinafara! eu nu stiu cum ai curajul sa publici asa ceva. pune mana pe carti de specialitate, au aparut tot felul de carti in librariile crestine despre asa ceva, dar esti prea ignoranta ca sa citesti. unde ai gasit informatiile alea? pe internet? halal jurnalism!

6:38 p.m.  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire