6.4.07

Minorităţile Sexuale ne ajută să oprim SIDA!

După cum probabil cunoaşteţi sau aţi auzit, în ţara noastră ca şi peste tot este în creştere mare numărul oamenilor infectaţi de virusul HIV\ SIDA, şi acest numă creşte din an în an. Respectiv au început să apară şi diferite campanii anti SIDA destul de salutabile pentru intenţiile lor pozitive de a ajuta oamenii infectaţi şi de a opri pe cei ce ar putea să se infecteze. Vizitînd cîteva situri a unor fundaţii anti SIDA cum ar fi „AIDS Foundation East West şi ARAS ” foarte repede mi-am dat seama că ei în toată activitatea lor, cel mai mult au de lucru în sens de probleme cu minorităţile sexuale, cauza fiind faptul că printre ei virusul Hiv este într-o avalanşă de creştere. Înainte de aparitia SIDA, un studiu din 1978 constată că 75% dintre homosexualii albi afirmau că au avut peste 100 de parteneri sexuali: 15% avuseseră 100-249 parteneri; 17% 250-499 parteneri; 15% 500-999 parteneri si 28% avuseseră peste 1.000 de parteneri sexuali. Nivelurile de promiscuitate au scăzut ulterior, însă unii observatori opinează că nivelurile actuale tind să le egaleze pe cele din anii 1970. Consecinta medicală a acestei promiscuităţi este aceea că homosexualii au o probabilitate mult mai mare de a contracta HIV/SIDA, sifilis si alte Boli Transmisibile Sexual. În Statele Unite, epidemia HIV/SIDA este în principal o chestiune legată de homosexualitate datorită nivelului ridicat de promiscuitate în rândul homosexualilor. Un studiu bazat pe statisticile dintre 1986 si 1990 estima că homosexualii în vârstă de 20 de ani au cu 50% mai multe sanse să se infecteze cu HIV până la vârsta de 55 de ani. În iunie 2001, aproape 64% dintre bărbatii bolnavi de SIDA avuseseră relatii sexuale cu alti bărbati. Sifilisul este si el răspândit printre homosexuali. Departamentul de Sănătate Publică din San Francisco a anuntat recent că sifilisul a atins niveluri de epidemie printre homosexualii şi bisexualii din acest oraş. Potrivit ziarului San Francisco Chronicle. Sper că aceste statistici cît se poate de clare arată bine situaţia SIDA printre minorităţile sexuale.(Studiu realizat de Robert Kubey, profesor asociat, Departamentul de Jurnalism & Studii Media, Rutgers University, New Jersey, S.U.A. )

Fiind înteresat despre care este situaţia în Republica Molodova, să ştiţi că nu mi sau întrecut aşteptările, conform cercetărilor specialiştilor de la centrul „GenderDoc-M” , 2,5% dintre toţi membrii LGBT sunt infectaţi pozitiv cu virusul HIV/SIDA, adică 120 din 8000. Deasemnea afirmă ei că ritmul creşterii infectării acestui grup e destul de mare, deoarece răspîndirea virusului nu ţinte cont de nici un criteriu şi nu alege. Avîn aceste statistici în faţa noastă nu putem nega faptul că pentru Moldova 120 de Homosexuali infectaţi pozitiv SIDA este puţin, din contra este foarte mult, ne mai vorbind de faptul că ei sunt o minoritate în faţa unei mari majorităţi care constituie 4 milioane oameni heterosexuali faţă de 8000 homosexuali. Deci acuzaţia des auzită ca şi cum ei ar fi un factor care duce la creşterea considerabilă a numărului de infectaţi SIDA este adevărată ? sau nu ?. Concluzionaţi şi singuri.

“În anul 2010 se estimează că vor fi aproximativ 85 de milioane de persoane infectate cu HIV. De aceea trebuie să acţionăm acum pentru a o stopa. “ (Paula Grecu ) O frază culeasă de pe situl: www.gay.md

Această frază a fost scrisă de unul dintre reprezentanţii LGBT. Însă observaţi ce spune Dr. John R. Diggis Jr. Medic internis cu o vastă experinţă în tratarea multora dintre problemele medicale descrise în acest material : „Bărbaţii Homosexuali sunt purtători majoritari a tot mai multor infecţii cu transmitere sexuală, care în general nu se răspîndesc prin contactul sexual obişnuit dintre femeie şi bărbat”.

După cum şi singuri observaţi dragi prieteni minorităţile sexuale ne ajută ca să combatem SIDA, ei însă fiind promotorii principali care adaugă la procentul celor bolnavi.

Drută Ion – Student Jurnalism.

1 comentarii:

Blogger Luella a spus...

Uau... I thought it should be obvious why the LGBT community cares most about AIDS (SIDA). It's our problem, and we know it. That's why we're fighting it. Unfortunately, it's crap like this that makes people outside the LGBT community think that they don't have to worry about AIDS and don't need to give a damn because, oh, it's "the gay disease". You know, if we actually had the right to marry and felt safe to be out, our community would probably live more safely to begin with.

4:52 p.m.  

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire