17.5.07

Mişcarea pentru un oraş curat .

Oraşul Chişinău este o casă la momentul actual foarte murdară, comunicănd foarte bine cine sunt cei ce o locuiesc. Murdăria a invadat atât partea mai ascunsă a oraşului cât şi partea pitorească, parcurile, lacurile, etc.. oriunde te întorci vezi gunoi, hîrtie, sticle, resturi de ţigări, coji de seminţe. Nu există un parc sau un lac curat unde să mergi pentru a te odihni. Murdăria îţi distruge dorinţa de a te mai relaxa, automat trecînd de la relaxare la îngrijorare, gândindu-te la aerul poluat din jur şi la mirosul insuportabil.

Săturaţi de mizerie, un grup de tineri în cadrul Mişcarii de tineret 2:22, început sa faca curat. Acţiunea a avut loc pe data de 12 mai 2007, pe Bulevardul Dacia. Au format echipe a câte 10 persoane şi-au luat terenurile de care sunt responsabili şi au pornit la treabă.

Cine sunt aceşti tineri şi această Mişcare? Răspunsul vi-l dau chiar ei „Suntem tineri, elevi, studenţi care ţinem la valorile atât morale cât şi cele estetice. Un suflet curat nu poate sta indiferent la ceea ce este în jurul său. Dorim să motivăm oamenii prin exemplul nostru să păstreze curat oraşul” ne spune Maria Sofianu, unul din organizatori.

Tinerii doresc să ajungă în fiecare cartier şi parc al capitalei. Deasemenea mişcarea pentru un oraş curat, are drept scop răspîndirea nu numai în capitală, dar şi în alte oraşe din ţară, care se confruntă cu aceeaşi problemă. „Ştim că avem de parcurs un drum mare şi greu pentru a realiza acest vis, dar credem că împreună cu dvs, suntem o forţă mare. Fiecare din noi merităm un oraş mi-a curat şi m- ai bun.” susţine Natalia Besedin participant.

Întrebarea este ce fac ceilalţi pentru oraşul lor, pentru locul în care trăiesc, contribuie la curăţenie sau invers. Tinerii ne cheamă la implicare, sâmbăta 19 mai lacul Valea Trandafirilor.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire